علیرضا قزوه کلیاتی از اشعارش را منتشر می‌کند
سه شنبه 23 شهريور 1395

علیرضا قزوه کلیاتی از اشعارش را منتشر می‌کند

علیرضا قزوه گفت: در حال جمع‌آوری مجموعۀ کاملی از اشعارم هستم و امیدوارم این مجموعه تا نمایشگاه کتاب سال آینده به چاپ برسد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر، به نقل از خبرگزاری فارس، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزۀ هنری، از جمع‌آوری کلیات آثار خود خبر داد و گفت: در حال حاضر، کلیات آثارم را برای چاپ جمع آوری می‌کنم تا به امید خدا امسال در قالب یک کتاب منتشر شود.

وی ادامه داد: هنوز اسم خاصی برای کتابم در نظر نگرفته‌ام؛ به دلیل اینکه کلیات آثارم را در قالب یک کتاب جمع‌آوری می‌کنم، کتاب حجیمی خواهد بود و شاید در قالب هشتصد صفحه تنظیم شود.

قزوه دلیل تصمیم خود برای چاپ کلیات آثارش را این‌گونه بیان کرد: اکثر آثارم به‌صورت پراکنده است و خیلی از آن‌ها اصلاً نیست. این بود که تصمیم گرفتم آثارم را به‌صورت یکجا چاپ کنم. در حال حاضر، بیش از ده دفتر شعر به‌صورت پراکنده موجود است و چند دفتر شعر تازه دارم که هنوز چاپ نکرده‌ام که در این چاپ کلیات آثار تمامی شعرها در یک جلد قابل دسترسی خواهند بود.

وی در ارتباط با حل مشکل چاپ آثار نامناسب در کشور تصریح کرد: بعضی ممکن است نفع شخصی خود را در نظر بگیرند یا بعضی بضاعت ادبی خوبی نداشته باشند؛ اما وضعیت مالی خوبی داشته باشند یعنی این امر باعث شود چاپ‌های متعدد کتاب خودشان را بخرند و این عامل می‌تواند وضعیت بازار را متشنج کند.

قزوه ادامه داد: از طرفی نقد جدی در این بخش مهم است؛ زیرا کسانی تبدیل به چهره می‌شوند که حقشان نیست و فضای مجازی هم به این اتفاق دامن زده است. به هر حال این اتفاق گذر زمان را می‌طلبد تا کارهایی که شاخص هستند، خودشان را نشان دهند. بیشترین عامل در اشاعۀ این اتفاق عدم وجود نقد جدی است و وجود تعارفاتی که دارند و اینکه باز هم فضای مجازی رنگی از حقیقت را در خود ندارد و بیشتر به تعارفات می‌پردازد. به همین دلیل وضعیت بازار نشر هم کم‌کم تحت تأثیر فضای مجازی قرار گرفته است و این بسیار بد است، چون آثار باید تحت تأثیر فضای حقیقت قرار بگیرند و فضای حقیقت آن فضایی هست که منتقدان واقعی آن را رقم می‌زنند و عیار کتاب را می‌سنجند. متأسفانه عیارسنجی نیست و وزارت ارشاد هم متأسفانه نمی‌تواند کنترل‌کننده این مسئله باشد.

وی دربارۀ وضعیت چاپ در حوزۀ هنری اذعان کرد: ما خودمان هم در قبال این مشکل در حوزۀ هنری مانده‌ایم که چه باید کرد. وضعیت بازار نشر خوب نیست، هر کتابی اجازۀ چاپ پیدا می‌کند و هر ناشری پیش از آنکه تفکر ادبی داشته باشد و به ادبیات خدمت کند به جیب خودش خدمت می‌کند. متأسفانه فضا به سمتی می‌رود که منتقدان را هم می‌خرند، یعنی دقیقاً هزینه می‌کنند تا دو سه منتقد بیایند و در مورد آن کتاب صحبت کنند و این اوج بی‌انصافی و آشفتگی ادبی است. ما باید جلوی این فضاها بایستیم. کار یک نفر دو نفر و یا یک مؤسسه نیست، ولی شاعران ما و آن‌هایی که سابقۀ ادبی دارند، می‌فهمند که  حق با چه کسی است. ممکن است شاعری چند سالی کتاب منتشر نکند و آثارش در فضای مجازی خیلی طرفدار نداشته باشد؛ ولی حق با همان اثر باشد. متأسفانه فضا این روزها بسیار گل‌آلود است و باید تلاش کنیم که به هر حال نقدهای جدی‌تری توسط صاحب‌نظران صورت بپذیرد.

قزوه با بیان اینکه در بحث ولنگاری فرهنگی نقش و فهم متولیان فرهنگی مهم است، عنوان کرد: موضع‌مندی وزارتخانه بزرگی مثل ارشاد مهم است. ارشاد باید موضع داشته باشد. در یک دوران، سلیقه‌ای عمل می‌کنند و در یک دوران مسئولیت را از دوش خودشان باز می‌کنند. آن موضعی که حضرت آقا می‌فرمایند و می‌گویند این شیوه که متعهدانه، جدی و با انقلابی‌گری عمل شود، در خیلی مؤسسات نیست. خیلی از همین مؤسسات می‌آیند و فقط رفع تکلیف می‌کنند. در اینجا متولیان باید کاری انجام دهند و اگر نه یک شاعر جوان چه کاری می‌خواهد انجام دهد. این مسئله باید برای ارشاد و انتشارات مهم باشد و باید یک جایی ترمز کار را بکشند و پروانۀ ناشری که کتاب‌های بی‌محتوا چاپ کرده را باطل کنند. اینکار ها جدیت می‌طلبد.

این شاعر دربارۀ زمان رونمایی از کتاب کلیات اشعار، خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم کتاب را برای نمایشگاه کتاب رونمایی کنیم. من امسال 5 کتاب چاپی داشتم و ناشر هم موجود بود؛ اما بازار کتاب را بازاری واقعی ندیدم و چاپشان نکردم و به امید خدا در همین مجموعۀ کامل به چاپ می‌رسانم.

نظر بدهید