فرق انتظار انقلابی از انتظار انحرافی را در این کتاب بیابید
شنبه 01 آبان 1395

فرق انتظار انقلابی از انتظار انحرافی را در این کتاب بیابید

کتاب « کدام انتظار؛ انقلابی یا انحرافی؟!» نوشته محمدصادق شهبازی از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر، به نقل از خبرگزاری فارس، کتاب «کدام انتظار؛ انتظار انقلابی یا انحرافی؟!» دومین جلد از مجموعه «سبک زندگی انقلابی» است.

این کتاب با بازخوانی نگاه اسلام ناب، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب به پدیده مهدویت و انتظار، خط و مرزهای آن را با جریان‌های انحرافی و اسلام آمریکایی تبیین کرده است.

کتاب دو نمونه از این انحراف‌ها را ذیل محوریت دادن به نشانه‌های ظهور و بازخوانی مبانی فکری و عملی انجمن حجتیه بررسی و بخشی از نگاه ایجابی به انتظار را ذیل وظایف شیعیان کشورهای بیداری اسلامی‌ تبیین کرده است.
این کتاب از مقدمه و سه فصل تشکیل شده است: «نشانه ظهور محوری در تقابل با نگاه اسلام ناب به مهدویت»، «نماز صبحشان قضاست؛ بحثی در شناخت مبانی، تاریخچه و فعالیت‌های کنونی انجمن حجتیه» و «الگوی انتظار و تجربیات انقلاب اسلامی‌برای شیعیان کشورهای بیداری اسلامی».

شهبازی در مقدمه کتاب می‌نویسد: «انتظار منجی» گذشته از آن‌که نقطه اشتراک همه حرکت‌های توحیدی و الهی است، نقطه‌ای چالشی است که در طول تاریخ، عاملِ حرکت‌ها، دسته‌بندی‌ها و اقدامات مختلفی شده است. اختلاف انگیزه‌ها و منافع مادی، برداشت‌های آغشته به انحراف، تحجّر، التقاط، قدرت‌طلبی، شُهرت‌طلبی و نگاه عافیت‌طلبانه به دین و... موجب اختلافات، سوءاستفاده‏‌ها، تعابیر غلط و اقدامات انحرافی از این مفهوم فطری شده است.

در نگاه اسلام ناب محمدی(ص)، انتظار یک عمل و نه یک حالت است؛ چرا که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «برترین اعمال امت من، انتظار فرج است.» مبتنی بر این نگاه، انتظار فرج، آمادگی و تلاش برای اجرای احکام اسلام و همراهی با امام عصر(عج) است. در برابر این نگاه اصیل، نگاه‌های انحرافی دیگری نیز به مرور زمان شکل گرفت. نگاه‌هایی که حاضر نبودند به ‌تمامی‌این وظایف عمل کنند و از مسئولیت‏های اساسی در دوران غیبت، شانه خالی نمودند. مشاهده ‏محوری، خواب‌محوری و ارتباط‌محوری یک نمونه این انحرافات است که راه را بر مدعیان دروغین نیز گشوده است. دینِ عافیت‌طلب، متحجّر و مخالف مبارزه ـ که مهم‌ترین و معروف‌ترین نمونه‌اش در زمان ما، انجمن حجتیه است ـ تقلیل انتظار به نشانه‌محوری و تطبیق نشانه‌های ظهور، آماده کردن خود برای نقش‌آفرینی در ظهور بدون پرداختن به وظایف امروز، تربیت یار در پَستو! و... نمونه‌هایی از این انحرافات هستند که هم درگذشته وجود داشته‌اند و هم در دوره ما نمونه‌هایی از آن‌ها قابل مشاهده است.
این کتاب با توجه به این دغدغه‌‏ها و برای تبیین بعضی از انحرافات در عرصه انتظار و بیان مولفه‏‌ها و تفاوت‌‏های انتظار مبتنی بر اسلام ناب محمدی(ص) ارایه شده است.

کتاب «کدام انتظار؛ انتظار انقلابی یا انحرافی؟!» در 84 صفحه، قطع رقعی و تیراژ 1000 نسخه و قیمت 3500 تومان عرضه شده است. مجموعه «سبک زندگی انقلابی»، سلسله کتبی است که به تبیین انقلابی‌گری در حوزه‌های مختلف زندگی پرداخته و خط و مرزهای آن را با نگاه‌های رقیب و معارض اسلام ناب بازخوانی می‌کند. دفتر نشر معارف به‌زودی مجلد دیگری از این مجموعه را با عنوان «خودسازی و جامعه‌سازی» از محمدصادق شهبازی منتشر خواهد کرد. این ناشر پیش‌ از این، کتاب «تشکل دهه پیشرفت» را از این مؤلف منتشر کرده که به شیوه حضور فکری و مطالباتی مجموعه‌های دانشجویی در مسائل کشور پرداخته است. نشر معارف دو کتاب «انسان انقلاب اسلامی» (دو جلد) و «نفوذ و استکبار» را نیز از این نویسنده و پژوهشگر انقلاب اسلامی‌در دست انتشار دارد.

**کتاب «نظریه ایمان در عرصه کلام و قرآن» پس از 19 سال تجدید چاپ شد
همچنین این نشر به تازگی کتاب «نظریه ایمان در عرصه کلام و قرآن» نوشته دکتر محسن جوادی (عضو هیأت علمی‌دانشگاه قم) را تجدید چاپ کرده است. این کتاب نخستین بار در سال 1376 از سوی معاونت امور اساتید و دروس معارف اسلامی‌نهاد رهبری در دانشگاه‌ها منتشر شده بود و مدتها نایاب بود و پس از 19 سال تجدید چاپ شده است.
کتاب «نظریه ایمان در عرصه کلام و قرآن»، شرح ماجرای ایمان در کلام مسیحی و کلام اسلامی‌است؛ تا از رهگذر آشنایی با بحث و جدل‌های کلامی، چشم اندازهای نوینی فرا روی خواننده قرار دهد.

کتاب حاضر در سه فصل، با عناوین «ایمان در کلام مسیحی»، «ایمان در کلام اسلامی» و «ایمان در قرآن» تدوین شده است.
فصل اول، به بیان آرای چهره‌های اصلی کاتولیک (آکویناس) و پروتستان (لوتر) به علاوه تحلیل‌های جدید کاتولیکی (پاسکال و جیمز) و پروتستانی (پل تیلیخ و جان هیک) می‌پردازد.

فصل دوم، ابتدا آرای متکلمان خارجی (خوارج) در باب ایمان را بیان می‌کند و سپس دیدگاه مرجئه را مطرح می‌کند و با اشاره ای اجمالی به مسلک حنفی - ماتریدی - به طرح دیدگاه متکلمان اشعری، شیعی و معتزلی می‌پردازد. در توضیح دیدگاه هر فرقه موضوعاتی مطرح می‌شوند از جمله: تعریف ایمان (ماهیت ایمان)، افزایش و کاهش آن، متعلَّق آن، اختیاری بودن آن، ایمان مقلَّد، احکام مؤمن، تفاوت ایمان و اسلام و استثنا در آن.

در فصل سوم، ارائه تصویری قرآنی از ایمان، متعلَّقات آن و برخی فواید و برکات آن مورد نظر است. و از جمله موضوعاتی که در این فصل آمده است: امر به ایمان و نهی از کفر، ایمان و معرفت، ایمان و عمل، غیبت، معاد، رسالت، درجات ایمان و درجات مؤمنان است.

کتاب «نظریه ایمان در عرصه کلام و قرآن» در 299 صفحه، قطع رقعی و تیراژ 1000 نسخه و قیمت11 هزار تومان عرضه شده است.

محسن جوادی، در زمینه‌های فلسفه اسلامی، فلسفه اخلاق و کلام اسلامی‌ صاحب نظر و تخصص است و از این رو در فرا اخلاق، فلسفه غرب و فلسفه دین سابقه تدریس دارد. کتب «مسأله باید و هست» و «درآمدی بر خداشناسی فلسفی» از دیگر تألیفات اوست. وی عضو هیأت مدیره انجمن علمی‌ فلسفه دین ایران و از داوران کتاب سال جمهوری اسلامی‌ در سالهای اخیر است.


برای تهیه کتاب «نظریه ایمان در عرصه کلام و قرآن» و «کدام انتظار؛ انتظار انقلابی یا انحرافی؟!» و دیگر محصولات دفتر نشر معارف می‌‏توان از طریق سایت پاتوق کتاب: ketabroom.ir یا دفتر مرکزی نشر معارف قم (02537740004) یا از طریق فروشگاههای پاتوق کتاب اقدام کرد.

 
نظر بدهید