سرودن فصلی تازه از شعر انقلاب در «یک روایت معتبر درباره چهار سرود انقلابی»
چهارشنبه 16 بهمن 1398

یک روایت معتبر دربارۀ چهار سرود انقلابی

سرودن فصلی تازه از شعر انقلاب در «یک روایت معتبر درباره چهار سرود انقلابی»

مدیرعامل به‌نشر(انتشارات‌آستان قدس رضوی) گفت: خاطره انگیزترین اشعار انقلاب اسلامی به «روایت معتبر درباره چهار سرود انقلابی» نوشته امید مهدی‌نژاد همزمان با ایام الله دهه فجر روانه بازار نشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر، به نقل از روابط عمومی به‌نشر، حسین سعیدی با بیان اینکه مرور بر خاطرات و اشعار انقلاب اسلامی از خاطره انگیزترین رویدادهای دهه مبارک فجر محسوب می شود، اظهار کرد: در همین راستا انتشارات به‌نشر، از مجموعه «یک روایت معتبر» اثری ماندگار از «چهار سرود انقلابی» که در اذهان عموم مردم نقش بسته است و در تاریخ شکوهمند انقلاب اسلامی مانا و فراموش نشدنی است را منتشر کرده است.
وی با بیان جزئیات این اثر تصریح کرد: «یک روایت معتبر درباره چهار سرود انقلابی» به شیوه و ساخت مهم‌ترین و ماندگارترین اشعار سال 1357 و طلیعه پیروزی انقلاب اسلامی ایران می پردازد، در این کتاب سرود ماندگار «خمینی ای امام» حاصل قریحه و ذوق شعری حمید سبزواری؛ «پدر شعر انقلاب» و آهنگسازی حمید شاهنگیان آغاز می شود، این سرود که همزمان با ورود بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به میهن و با همراهی گروهی از دانش آموزان اجرا شد به اعتبار اینکه نخستین سرودی بود که در ایران پس از فرار شاه و مراجعت امام خمینی(ره) به وطن اجرا شده بود، نخستین سرود انقلاب نام گرفت.
سعیدی ادامه داد: در این کتاب ضمن اشاره به فعالیت های استاد حمید سبزواری و حمید شاهنگیان در روزهای تاریخ ساز انقلاب اسلامی، به روایتی از ناگفته های گروه سرود ارشاد و نحوه ساخت و اجرای اشعار «خمینی ای امام» و «برخیزید» می پردازد.
وی تصریح کرد: «ایران ایران» با شعر حسین سرفراز، آهنگ فریدون خشنود و صدای ماندگار رضا رویگری یکی دیگر از سروده‌های خاطره انگیز انقلاب است که در این کتاب به سابقه آن پرداخته شده است، آهنگ خوش تکبیرهای شبانه در پاییز و زمستان 57 جرقه اولیه سرود «ایران ایران» بود که مخاطب می تواند با مطالعه این اثر با خاطراتی جالب از نحوه ساخت و اجرای این ترانه آگاه شود.
به گفته مدیرعامل به‌نشر «بهاران خجسته باد» با شعر کرامت الله دانشیان و با اجرای گروه کر، به دغدغه های فرهنگی و هنری و انگیزه های مبارزاتی شاعر این سرود می پردازد، این ترانه که با اوج گرفتن جریان انقلاب به همراه آزادی زندانیان سیاسی از زندان که در فواصل مختلف در سال 57 رخ داد، به میان مردم آورده شد و زمینه همگانی شدنش را فراهم کرد.
وی یادآور شد: بخش پایانی این کتاب از اجرای سرود «برادر بی قراره» به عنوان آموزه های اصیل موسیقی ایران و شور بی نظیر انقلابی یاد می کند که روایتگر فصلی تازه و نخستین هدیه اهالی موسیقی سنتی به انقلاب و مردم انقلابی است.
علاقه‌مندان برای آگاهی از اخبار به‌نشر و مشاهده و تهیه سایر محصولات انتشارات آستان قدس رضوي می‌توانند به نشانی اینترنتی www.Behnashr.com یا فروشگاه‌های سطح شهر مشهد و نمايندگي‌های سراسر کشور مراجعه کنند؛ همچنین سامانه پیامکی به شماره 30003209 یا کانال اطلاع‌رسانی به‌نشر از طریق پیامرسان‌های بله و ایتا به آدرس behnashr@ نیز از دیگر راه‌های برقراری ارتباط با این انتشارات است.
نظر بدهید