مرتضی سرهنگی، علیرضا کمره‌ای و بلقیس سلیمانی نشان درجه یک هنری دریافت کردند
چهارشنبه 13 مرداد 1395

مرتضی سرهنگی، علیرضا کمره‌ای و بلقیس سلیمانی نشان درجه یک هنری دریافت کردند

در جلسۀ‌ کمیتۀ ارزیابی هنرمندان که با حضور معاون فرهنگی وزارت ارشاد برگزار شد، مرتضی سرهنگی، علیرضا کمره‌ای و بلقیس سلیمانی نشان درجه یک هنری خود را دریافت کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر، به نقل از خبرگزاری فارس، مراسم اهدای درجه یک هنری به چند تن از نویسندگان با حضور سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی، سید محمدمجتبی حسینی؛ دبیر شواری نظارت و ارزیابی هنرمندان و جمعی از نویسندگان روز سه‌شنبه 12 مردادماه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این جلسه نشان یک هنری به مرتضی سرهنگی، بلقیس سلیمانی و علیرضا کمره‌ای اهدا شد و از تلاش‌های آن‌ها تقدیر به‌عمل آمد.
صالحی با اشاره به مکانیسم فعالیت شورای ارزشیابی هنرمندان گفت: عمده کسانی که در سالیان گذشته به اخذ درجات هنری نائل شده‌اند، کسانی بوده‌اند که خود متقاضی دریافت درجات هنری بودند. اما در دورۀ جدید، روش دومی نیز مورد نظر جدی بوده است تا مصوبات شورا نمایۀ جامع‌تر از شاخصان جامعۀ هنری- ادبی کشور باشد.
وی افزود: در این مسیر که با ضوابط و آیین‌نامه‌های مصوب منطبق است، افراد برجستۀ هنری- ادبی شناسایی شده‌اند و پس از گردآوری سابقۀ فعالیت‌های ادبی- هنری و بررسی‌های لازم، شورای ارزشیابی در مورد آن‌ها به بحث و بررسی می‌پردازد و در صورت تمایل آن‌ها به تطبیق درجات هنری متناسب اقدام می‌کند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به فلسفۀ تشکیل شورای ارزشیابی هنرمندان گفت: این شورا به منظور تطبیق آیین‌نامه و ضوابط مصوب ارزشیابی هنرمندان  به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و با حضور نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل می‌شود. در دورۀ جدید، تلاش شده است که هم در کمیته‌های تخصصی شورا و هم در شورا حداکثر ملاحظات کارشناسی رعایت شود.
صالحی در پایان اظهار امیدواری کرد که با استفاده از آیین‌نامۀ مصوب شواری عالی انقلاب فرهنگی و نیز ظرفیت‌های هم‌افزایانۀ سازمان‌ها و نهادها، کاربردها و آثار مترتب بر مدارک درجه یک هنری کشور افزایش یابد.
سید محمدمجتبی حسینی دبیر شورای نظارت و ارزیابی هنرمندان نیز در این جلسه با اشاره به فلسفۀ اعطای درجۀ هنری به هنرمندان کشور گفت: بین نظام اداری و نظام دانشگاهی ما شکافی وجود داشت و به منظور پُر کردن این شکاف و شناسایی هنرمندان در سیستم اداری، کمیتۀ ارزیابی هنرمندان تشکیل شد تا سیستم اداری ما توانایی شناسایی هنرمندان ما را داشته باشد.
وی افزود: این درجات هنری در میان هنرمندان وجود دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صرفاً این درجات را شناسایی می‌کند و به ارزیابی تخبگان هنری می‌پردازد تا در سیستم اداری به راحتی شناسایی شوند.
حسینی با اشاره به مراحل ارزشیابی هنرمندان گفت: این شورا دو مرحله برای ارزشیابی دارد: مرحلۀ اول ارزشیابی هنرمندان در کمیته‌های تخصصی است. در حال حاضر 18 کمیتۀ تخصصی به ارزیابی هنرمندان در شاخه‌های هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، شعر و ادبیات و سینما می‌پردازد که جلسات آن‌ها به‌صورت مرتب برگزار می‌شود. پس از ارزیابی اولیه نتایج کمیتۀ تخصصی در شورای ارزیابی مطرح می‌شود و در صورت تأیید صلاحیت درجۀ هنری به افراد تعلق می‌گیرد.
وی با بیان تفاوت میان نشان هنری و درجۀ هنری عنوان کرد: نشان هنری معمولاً از سوی رئیس جمهوری ارایه می‌شود و ساز و کار مربوط به خود را دارد اما درجۀ هنری به درجات هنرمندان و رتبه‌بندی آن‌ها اختصاص دارد. پس از انقلاب جمهوری اسلامی ایران، 10 مصوبه در شورای عالی فرهنگی در ضرورت صدور مدرک به خبرگان بدون مدرک به تصویب رسیده است و تسهیلاتی برای دارندگان درجات هنری در تأسیس آموزشگاه، صدور مجوزها و تکریم از آن‌ها در نظر گرفته شده است.
بر اساس این گزارش، در ادامۀ این جلسه پیشنهادهایی با موضوع تکریم، ارایۀ تسهیلات رفاهی، ایجاد فرصت‌های مطالعاتی برای هنرمندان در خارج از کشور، تعامل با دانشگاه‌ها و... برای هنرمندان دارای درجه یک هنری ارایه شد.
نظر بدهید